REKLAMA
Zdroj: Azurita from Getty Images
Banánovo jablkové lievance
Recept na rýchle a nami obľúbené banánovo jablkové lievance, ktoré pripravujem deťom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 ks pretlčené banány
- 1 ks nastrúhané jablko
- 200 g hladká múka
- 2 ks vajce
- 150 ml mlieka
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Najprv si pripravíme suroviny. Banány pretlačíme vidličkou a jablko nastrúhame.
2. Krok
V mise zmiešame vajíčka, mlieko, pretlačené banány a nastrúhané jablko.
3. Krok
Do zmesi pridáme hladkú múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Znova všetko premiešame. Ak je cesto príliš husté, môžete pridať trochu mlieka. Naopak, ak je príliš riedke, pridajte trochu múky. Optimálne cesto by malo mať konzistenciu hustej kaše.
4. Krok
Na olejom vytretú panvicu lyžicou naberáme cesto a pečieme lievance z oboch strán dozlatista.
5. Krok
Hotové lievance podávame najlepšie ešte teplé.