REKLAMA
Zdroj: vasiliybudarinphotos from Canva
Baranie klobásy
Recept na domáce baranie klobásy.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg baraniny
- 2 kl soľ
- 1 kl mletej čiernej papriky
- 1 kl mletej papriky sladkej
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 4 strúčiky cesnaku
- baranie črevá
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Na začiatok si pripravme mäso. Baraninu očistíme od tuku a tepien a nakrájame na menšie kúsky. Najlepšie je použiť mäsový mlynček so stredne veľkými otvormi, aby klobása mala správnu konzistenciu. Kto nemá mlynček, môže mäso nakrájať aj na veľmi jemno.
2. Krok
Potom mäso zmiešame so všetkými koreninami. Suroviny poriadne premiešame a prejdeme na plnenie klobás do čriev.
3. Krok
Na záver klobásy uväzujeme a necháme v chladničke odležať, aby sa chute pekne prepojili. Minimum je 12 hodín, najlepšie je však nechať klobásy odležať do druhého dňa.
4. Krok
Potom ich môžeme na panvici orestovať alebo použiť na grilovaní.