REKLAMA
Bezlepkový koláč s jahodami
Máte doma jahody? Pripravte si z nich tento koláč. Bez lepku, bez laktózy, zo samých super ingredienií.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Korpus
- 3 ks vajce
- 3 pl kokosová múka
- 3 pl kakao
- 2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1 pl mandľové maslo
- 1 pl kokosový olej
- 2 polievková lyžica ďatlový sirup
- 5 pl voda
Jahodová vrstva
- 3 hrnček jahoda
- 11⁄2 balík jahodový puding prášok
- 2 polievková lyžica med alebo sladidlo
- 5 pl voda
- vanilkový puding
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
2. Krok
Žĺtky vymiešame s olejom, mandľovým maslom, datľovým sirupom a vodou.
3. Krok
Následne primiešame aj kokosovú múku, kakao a prášok do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh.
4. Krok
Cesto dáme do okrúhlej formy (priemer 20cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Po dopečení necháme vychladnúť.
5. Krok
Pudingový prášok rozmiešame vo vode.
6. Krok
Jahody so sladidlom rozmixujeme ponorným mixérom. Všetko spolu zmiešame a varíme do zhustnutia.
7. Krok
Necháme mierne vychladnúť.
8. Krok
Zmes nanesieme na upečený korpus a odložíme zachladiť do chladničky aspoň na 2 hodiny.
9. Krok
Ozdobíme a podávame.