REKLAMA

Zdroj: Canva

Bougatsa

Bougatsa je tradičný grécky dezert z palacinky plnený krémom. Tento lahodný dezert je zvlášť populárny v severnej Gréckej oblasti Makedónia.

REKLAMA
Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Recept nájdeš v tomto článku

Vychýrené grécke jedlá: Takto lákavo vyzerá grécke kulinárske majstrovstvo!

Ingrediencie

porcií
8

Cesto:

  • 8 plátkov cesta filo Pridané do
  • 100 g masla Pridané do

Náplň:

  • 1 l mlieko Pridané do
  • 120 g krupicová semolina Pridané do
  • 150 g cukor Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 2 ks žĺtky Pridané do
  • nastrúhaná kôra z citróna Pridané do
  • 1 kl vanilkový extrakt Pridané do

Na posypanie:

  • práškový cukor Pridané do
  • škoricový cukor Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Do hrnca nalejte mlieko a priveďte ho do varu. Následne prisypte krupicu a miešajte. Podľa chuti ocukrite, znížte teplotu a varte za občasného miešania cca asi 10 minút.

2. Krok

Do tejto zmesi pridajte vajcia, žĺtky, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Sporák vypnite a nechajte zmes stuhnúť.

3. Krok

Každú vrstvu filo cesta potrite maslom.

4. Krok

Na každý kúsok položte plnku a cesto zrolujte.

5. Krok

Pripravené bougatsy vložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, asi 30 minút, alebo kým nie sú zlatohnedé.

6. Krok

Nechajte ich vychladnúť, potom posypte práškovým cukrom a škoricou a podávajte.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4713 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Dezert

3610 receptov

Mascarpone

338 receptov

Nepečené

488 receptov

Kuracie mäso

776 receptov