Brankova,,Pljeskavica"
Pljeskavica je špecialita typická pre Srbsko.Ja som ju jedla u mojich kamarátov v Srbsku a recept mám od nich ako ju robia doma.Suroviny som si priniesla aby som ju mohla aj doma urobiť,,ale všetko sa dá kúpiť aj u nás 😉
Ingrediencie
Mäsová zmes
- 1 kg bravčové pleco chudé
- 10 g soľ
- 10 g vegeta
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 dc minerálna voda perlivá
- 2 vajcia
- 1 pl olej
Do žemle
- majonéza
- kyslá smotana 20
- mletá paprika ostrá
- jarná cibuľa
- hlávkový šalát
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Mäso si pripravíme deň vopred. Pomelieme ho 2 až 3 krát aby sme ho mali jemné .Pridáme ostatné suroviny a dobre vymiešame. Dáme do chladničky odpočívať do druhého dňa.
Na druhý deň si nachystáme žemľu a ostatné prísady do nej . Z mäsa urobíme väčšiu guľu a dáme medzi dva taniere, pripučíme,vznikne nám vyššia mäsová placka,ktorú dáme na rozpálenú panvicu .Rovnomerne ju upečieme.
Žemľu si rozkrojíme a na jednu polovicu rozotrieme kyslú smotanu, na ňu dáme majonézu, posypeme nahrubo pomletou suchou štipľavou paprikou.Nato položíme upečenú/ugrilovanú mäsovú placku.Vrch môžeme ešte potrieť kyslou smotanou na ktorú položíme šalát a druhú polovicu žemle. Papáme teplé, je to krásne šťavnaté. Dobrú chuť.
***tip- mäsko sa môže robiť aj na grile