REKLAMA
Bratislavské rizoto
Bratislavské rizoto s hráškom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g teľacieho mäsa
- 120 g tuku
- 40 g konzervovaného alebo mrazeného zeleného hrášku
- 650 g ryže
- petržlenová vňa
- mleté čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na tuku, pridáme na kocky nakrájané teľacie mäso, soľ, korenie, podlejeme malým množstvom vody a dusíme domäkka.
2. Krok
Na tretine tuku upražíme ryžu za stáleho miešania dozlata, zalejeme vriacou vodou (1,5 násobok ) a v rúre dusíme domäkka.
3. Krok
Udusenú ryžu zmiešame s uduseným mäsom, pridáme zelený hrášok, zelenú petržlenovú vňaťku, posolíme, podľa potreby pridáme vývar a necháme v rúre dusiť ešte 15 až 20 minút. Môžeme podávať s nastrúhanym syrom. Dobrú chuť