REKLAMA
Zdroj: Canva
Bravčové karé v celku
Famózne bravčové karé v celku. Stačí ho len narezať a ochutiť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 900 g bravčová panenka
- 200 g huba
- 5 ks paradajka
- 5 ks zemiak
- 70 g maslo
- 3 ks strúčiky cesnaku
- korenie
- rozmarín
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Bravčové karé v celku umyjeme a nakrojíme na pásiky hrubé približne 1,5 - 2 cm. Plátky nakrajujeme len do 2/3, tak aby mäso ostalo v celku.
2. Krok
Osolíme, okoreníme - aj v zárezoch. Medzi každý plátok vložíme nakrájanú paradajku, cesnak a šampión.
3. Krok
Takto pripravené karé preložíme na alobalovú fóliu, obložíme ho na plátky nakrájanými zemiakmi a ochutíme podľa potreby. Na vrch môžeme poukladať vetvičky rozmarínu.
4. Krok
Mäso pečieme v rúre na 200°C približne 60 minút. Musí byť zakryté fóliou aj zhora.
5. Krok
Po uplynutí doby ho odkryjeme a necháme ešte niekoľko minút zapiecť do zlatista.