REKLAMA
Bravčové mäso na šťave
Jemné dusené mäsko, ktoré sa rozplynie na jazyku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg bravčové plece
- 1 kl soľ
- 1 kl mleté čierne korenie
- 11⁄2 kl mletej rasce
- Štipka chili vločky
- slnečnicový olej
- 1 Cibuľa
- 1 mrkva
- 4 strúčiky cesnak
- Hŕstka nasekaná zelerová vňať
- 500 ml hovädzí vývar
- 700 ml paradajka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Bravčové mäso si nakrájame na väčšie kusy. V panvici si ho opečieme, pridáme soľ, korenie, rascu a čili vločky.
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD
2. Krok
Keď je mäsko orestované dáme ho preč z plameňa.
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD
3. Krok
Vo väčšom hrnci si rozpálime olej, pridáme cibuľu nasekanú na jemno, mrkvu pokrájanú na menšie kocky a hrsť nasekanej zelerovej vňate. Poriadne orestujeme.
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD
4. Krok
K orestovanej zelenine pridáme opečené mäso. Podlejeme to vývarom. Pridáme pomodoro. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme 3 hodiny. Mäso sa nám bude úplne rozpadať.
Zdroj: youtube / EatMoreFOOD