REKLAMA
Bravčové mäso s hubami
Bravčové mäso s hubami na smotane je klasické slovenské jedlo. Perfektnou prílohou k nemu je ryža alebo zemiaková kaša a zeleninový šalát.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g bravčového mäsa
- 250 g hub
- 200 ml smotany na varenie
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 l vody
- 1 pl horčice
- soľ a čierne korenie
- olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
75 min.
1. Krok
Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky. Potom ho osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s trochou oleja.
2. Krok
Očistenú a nasekanú cibuľu pridáme k mäsu a restujeme ju, dokým nezíska zlatistú farbu.
3. Krok
Na panvicu pridáme nakrájané huby a restujeme ich spoločne s mäsom a cibuľou. Nasekaný cesnak pridáme až ku koncu, aby nezhorkol.
4. Krok
Keď sú huby mäkké, podlejeme ich vodou, pridáme horčicu a všetko spolu prevaríme do mäkka.
5. Krok
Na záver pridáme smotanu, premiešame všetko spolu a necháme ešte chvíľu povariť.