REKLAMA

Bravčové mäso s hubami

Bravčové mäso s hubami na smotane je klasické slovenské jedlo. Perfektnou prílohou k nemu je ryža alebo zemiaková kaša a zeleninový šalát.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g bravčového mäsa Pridané do
  • 250 g hub Pridané do
  • 200 ml smotany na varenie Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 12 l vody Pridané do
  • 1 pl horčice Pridané do
  • soľ a čierne korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

75 min.
1. Krok

Bravčové mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie plátky. Potom ho osolíme, okoreníme a opečieme na panvici s trochou oleja.

2. Krok

Očistenú a nasekanú cibuľu pridáme k mäsu a restujeme ju, dokým nezíska zlatistú farbu.

3. Krok

Na panvicu pridáme nakrájané huby a restujeme ich spoločne s mäsom a cibuľou. Nasekaný cesnak pridáme až ku koncu, aby nezhorkol.

4. Krok

Keď sú huby mäkké, podlejeme ich vodou, pridáme horčicu a všetko spolu prevaríme do mäkka.

5. Krok

Na záver pridáme smotanu, premiešame všetko spolu a necháme ešte chvíľu povariť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4775 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2227 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1444 receptov

Pre tehotné

1441 receptov