Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Bravčové stehno na paprike
Bravčové stehno na paprike je chutné a jednoduché jedlo, ktoré môžete pripraviť pre rodinu alebo priateľov. Skvele sa k nemu hodí ryža, cestovina alebo zemiaková kaša.
Ingrediencie
- 11⁄2 kg bravčového stehna
- 2 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 ks červené papriky
- 2 pl mletej papriky
- 1 pl soli
- 1⁄2 pl mletého čierneho korenia
- 1 šálka hovädzieho vývaru
- 2 pl oleja
- 1 pl múka
- 1⁄2 šálka vody
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu a cesnak očistíme a nadrobno posekáme. Papriky očistíme od semien a nakrájame na kúsky.
Na panvici rozpálime olej a pridáme k nemu nakrájané bravčové stehno. Opečieme ho z oboch strán, aby sa urobila krásna kôrka.
Opečené mäso vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme cibuľu dozlatista. Pridáme cesnak a pokračujeme v pražení ďalších pár minút.
Potom prisypeme mletú papriku, soľ, mleté čierne korenie a múku. Všetko premiešame, pridáme papriky a hovädzí vývar. Varíme na miernom ohni asi 10 minút.
Do zmesi vrátime opečené mäso, pridáme vodu a necháme ho dusiť pod pokrievkou aspoň 1 hodinu.
Podávame s prílohou podľa vlastného výberu.