Brnianske rezy
Perfektný zákusok, ktorý sa skladá z 2 tipov cesta a orechovej plnky. Poliaty je ganážovou polevou.
Ingrediencie
Linecké cesto
- 300 g múka
- 200 g maslo
- 5 g kypriaci prášok
- 1 ks vajce
Piškótové cesto
- 4 vajcia
- 140 g kryštálový cukor
- 140 g múka
- 40 g voda
- 40 g olej
- 5 g kypriaci prášok
Orechová plnka
- 250 g mletých vlašských orechov
- 150 g práškový cukor
- 60 ml rum
- 30 ml mlieko
Ganáž
- 200 g belgická tmavá čokoláda
- 200 g šľahačka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme prípravou lineckého cesta. Vymiešame suroviny potrebné na cesto a vypracujeme kompaktnú hmotu.
Cesto vložíme do misy alebo fólie a necháme chvíľu v chladničke stuhnúť.
Potom cesto vyvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto potrieme džemom a orechovou plnkou.
Orechovú plnku vytvoríme zmiešaním orechov, cukru, mlieka a rumu.
Cesto pečieme na 180°C približne 20 minút. Po uplynutí doby plech vyberieme a nalejeme naň piškótové cesto. Pečieme ďalších 10 minút.
Piškótové cesto pripravíme tak, že vyšľaháme vajcia s cukrom. Postupne pridáme vodu, olej a preosiatu múku s práškom do pečiva.
Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou. Tú pripravíme tak, že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu.
Najlepší zo všetkého je ten recept na pokračovanie. Celkom mi odobrali chuť.