REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Bryndzové pečivo
Recept na slané bryndzové pečivo, ktoré pečieme počas Vianoc.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
25
- 250 g hladká múka
- 250 g
- 1 kus Hera
- 250 g bryndza
- 1 kus vaječný žĺtok
- soľ
- rasca
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku, Heru a bryndzu.
2. Krok
Hotové cesto necháme polhodiny odležať v chladničke.
3. Krok
Cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 5 mm a formičkami vykrajujeme z neho rôzne tvary.
4. Krok
Pečivo uložíme na vymastený plech, potrieme žĺtkom, osolíme a posypeme rascou.
5. Krok
Takto pripravené bryndzové pečivo pečieme na 150°C niekoľko minút.