REKLAMA
Bulgurový šalát s fetou
Sýty letný šalát alebo príloha
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 100 g bulgur
- 2 paradajky
- 1 šalátová uhorka
- 1 žltá paprika
- 1 zelená paprika
- petržlenová vňať
- 2 lístky mäty
- 2 pl olivový olej
- citrónová šťava
- 50 g Feta syr
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Bulgur prepláchneme a uvaríme podľa návodu.
2. Krok
Paradajky, uhorku a papriky narežeme na drobné kocky.
3. Krok
Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Tá je v šaláte dôležitá a tak nešetríme. Dala som celý menší zväzok.
4. Krok
Mätové lístky taktiež nasekáme nadrobno a zmiešame s petržlenom a narezanou zeleninou.
5. Krok
Pridáme uvarený a vychladnutý bulgur a premiešame.
6. Krok
Nakoniec ochutíme soľou, citrónovou šťavou , olivovým olejom a pridáme na kocky nakrájanú fetu.
7. Krok
Hodí sa výborne ako príloha ku grilovanému mäsku alebo len tak samostatne ako ľahký obed.