REKLAMA
Zdroj: Canva
Černicová torta
Recept na vynikajúcu černicovú tortu s mascarpone plnkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 200 g hladká múka
- 100 g cukru
- 100 g masla
- 4 ks žĺtky
- 1 ks prášku do pečiva
- štipka soli
Náplň:
- 500 g černíc
- 250 g mascarpone
- 50 g cukru
- 2 Balíky vanilkového cukru
- šťava z citróna
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V miske zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladké cesto. Potom ho zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke aspoň pol hodiny.
2. Krok
Medzitým si pripravíme náplň. Černice premyjeme a necháme vysušiť. V miske zmiešame mascarpone, cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu.
3. Krok
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do vymastenej formy na pečenie.
4. Krok
Navrstvíme naň pripravenú plnku a na vrch rovnomerne rozložíme černice.
5. Krok
Takto pripravený černicovú tortu pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 45 – 50 minút do zlatista.