REKLAMA
Černohorský rezeň so zemiakmi
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 750 g bravčová panenka
- 4 kus zemiak
- 1 väčšie vajíčko
- múka
- 2 strúčiky cesnaku
- slnečnicový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- kmín
- eidamový syr
Príloha
- 8 kus zemiak
- petržlen
- soľ
- slnečnicový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava.
2. Krok
Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.