REKLAMA

Černohorský rezeň so zemiakmi

REKLAMA
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Recept nájdeš v tomto článku

20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Ingrediencie

porcií
4

  • 750 g bravčová panenka Pridané do
  • 4 kus zemiak Pridané do
  • 1 väčšie vajíčko Pridané do
  • múka Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kmín Pridané do
  • eidamový syr Pridané do

Príloha

  • 8 kus zemiak Pridané do
  • petržlen Pridané do
  • soľ Pridané do
  • slnečnicový olej Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na hlboký plech si dám piecť očistené a nakrájané zemiaky. Zvrchu ich polejem olejom a posypem soľou a petržlenovou vňaťou. Poriadne rukami premiešam a dám piecť na 200 stupňov do chrumkava.

2. Krok

Plátky bravčového karé si naklepem a osolím, okorením. Do hlbokého taniera si nasypem hladkú múku, v ktorej najprv rezne obalím. V druhom tanieri si najemno nastrúham zemiaky a zmiešam s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, trochou múky, štipkou soli a korenia. Ak je zmes veľmi riedka, zahustím ju ešte trochou hladkej múky. Rezne postupne obalím v cestíčku a vysmážam na horúcom oleji. Vysmažené ich ešte nechám odkvapkať od prebytočného oleja a servírujem s nastrúhaným eidamom a upečenými zemiakmi.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov