Zdroj: Unsplash - Eaters Collective
Cestoviny s omáčkou funghi podľa talianskeho receptu
Ingrediencie
Na cestoviny:
- 400 g Cestoviny
- 1 polievková lyžica Olivového oleja
- soľ
Na omáčku Funghi:
- 250 g čerstvých húb
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica Olivového oleja
- 1 hrnček Bieleho vína
- 1 hrnček Smotany na varenie
- soľ
- Korenie
- parmezán
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkom hrnci priveďte do varu osolenú vodu na cestoviny. Keď voda vrie, pridajte olivový olej a cestoviny uvarte podľa pokynov na obale, kým nie sú al dente.
Kým sa cestoviny varia, pripravte omáčku. Umyte a nakrájajte huby spolu s cesnakom. Na panvici rozohrejte olivový olej a na stredne silnom ohni ďalej orestujte huby s cesnakom.
Keď huby zhnednú, pridajte biele víno. Varte na miernom ohni, kým sa víno úplne neodparí.
Pridajte smotanu na varenie, soľ a korenie a varte na miernom ohni, kým omáčka nezhustne. Nezabudnite omáčku z času na čas premiešať, aby sa neprilepila na panvicu.
Keď sú cestoviny hotové, dobre ich sceďte a pridajte do panvice s omáčkou. Dobre premiešajte, aby cestoviny nasiakli omáčkou.
Keď je všetko pripravené, môžete začať podávať cestoviny s horúcou omáčkou funghi a trochou strúhaného parmezánu.