REKLAMA
Zdroj: vann_patt from Canva
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami
Vychutnajte si tento chutný a jednoduchý recept na cestoviny s paradajkovou omáčkou a olivami. Je to ideálna voľba pre rýchly a sýty obed alebo večeru.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g cestovín
- 2 pl olivového oleja
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajky
- 100 g čiernych olív
- čerstvá bazalka
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na panvici rozohrejte olivový olej a opražte na ňom nakrájanú cibuľu s pretlačeným cesnakom do zlatista.
2. Krok
Paradajky nakrájajte a pridajte spolu s bazalkou na panvicu. Všetko dochuťte soľou a korením a varte na miernom ohni približne 15 minút, kým omáčka nezhustne.
3. Krok
Medzitým si uvaríme cestoviny podľa návodu na balení do al dente. Po uvarení ich scedíme.
4. Krok
K hotovej paradajkovej omáčke pridáme nakrájané olivy.
5. Krok
Scedené cestoviny primiešame do omáčky.
6. Krok
Podávame ich posypané čerstvou bazalkou a strúhaným parmezánom.