Chilli No-Con Carne
Skvelý bezmäsitý čili recept pripravený z fazule, karfiolu a rôznych pikantných korenín.
Ingrediencie
- 2 pl olivový olej
- 2 kus žltá cibuľa (na drobno)
- 3 strúčiky cesnaku (na drobno)
- 1 kus červená sladká paprika (na kocky)
- 1 kus čerstvá čili paprička (na kolieska)
- 1 kus karfiol
- 400 g zavárané rajčiny
- 400 g varená/zaváraná červená fazuľa
- 2 pl paradajková omáčka
- 1 pl mletej rasce
- 1 čl čili korenie
- 1 pl údená paprika
- 1 pl oregano
- 1 pl tymián
- 250 ml voda
- 1 zeleninový bujón v kocke
- šťava z polky citróna
- 1 pl javorový sirup
- 1 čl soľ
- 0.3 čl čierne korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Vykrojíme hlavičky z karfiolu. Vložíme ich do mixéra a mixujeme resp. zvolíme možnosť pulzovania, až kým sa nám nevytvorí granulovitá hmota. Dostane asi 300 g granulovaného karfiolu. Dáme bokom.
Vo veľkej panvici si zahrejeme na miernom ohni olivový olej. Pridáme cibuľu, cesnak a opekáme do sklovita, asi 7-8 minút.
Pridáme papriku, čili papričku a opekáme ďalších 5 minút. Pridáme karfiol, rajčinový pretlak, a všetky koreniny: rasca, čili, údená paprika, tymian a oregano. Poriadne premiešame, stíšime na minimum, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
Primiešame zavárané rajčiny, bujón a vodu. Privedieme do varu, prikryjeme a varíme na miernom ohni 15 minút.
Nakoniec pridáme fazuľu, citrónovú šťavu, javorový sirup a dochutíme soľou a korením. Necháme ešte aspoň 5 minút tiahnuť, následne ochutnáme a poprípade dochutíme soľou alebo korením.
Hotové jedlo podávame s varenou ryžou, nachos, guacamole alebo ako ja s pučenými zemiakmi.