Zdroj: Pixabay
Chrumkavé hranolky zo syru Halloumi
Jedného večera som pri hľadaní nových nápadov na občerstvenie narazila v miestnom supermarkete na syr halloumi, a to bol ako stvorený pre kulinárske nebo! Halloumi s vysokým bodom topenia a slanou chuťou je ideálnou voľbou na vyprážanie. Som nadšená, že sa s vami môžem podeliť o svoj recept na chrumkavé zlaté hranolčeky halloumi - veľmi chutné a jednoduché občerstvenie, ktoré sa v mojej domácnosti stalo neodolateľným favoritom.
Ingrediencie
- 250 g halloumi
- 1 pohár múka
- 1 papriky
- 1 čajová lyžička Cesnakového prášku
- soľ a korenie podľa chuti
- Rastlinný olej na vyprážanie
- Čerstvé lístky mäty na ozdobu
- Kyslá smotana alebo vami preferovaný dip
Najnovšie letáky
Postup
Halloumi nakrájajte na hrubé pásy široké približne 1 cm. Nemusíte sa obávať, že budú presne rovnaké - to je krása domácich hranolčekov! Podľa mojich skúseností hrubšie hranolčeky lepšie držia tvar a pri zahryznutí ponúkajú oveľa viac lahodnej syrovej chuti.
V plytkej miske zmiešajte múku, papriku, cesnakový prášok, soľ a korenie. Takto ochutená múka dodá hranolčekom extra chuť a dokonale chrumkavý povrch. Pre pikantnejšiu verziu niekedy pridávam trochu chilli!
Pásiky halloumi obaľujte v múke, kým nie sú úplne obalené. Zistila som, že keď zmes na syr pritlačíte, lepšie sa prilepí.
V hlbokej panvici s ťažkým dnom zohrejte rastlinný olej na teplotu približne 180 °C. Ak nemáte kuchynský teplomer, otestujte olej tak, že do neho hodíte malý kúsok chleba. Ak do minúty zasyčí a zhnedne, olej je dostatočne horúci.
Do horúceho oleja opatrne pridávajte prúžky halloumi pomocou dierkovanej lyžice. Smažte ich po častiach, aby sa panvica nepreplnila. Hranolky by mali byť zlatohnedé a chrumkavé, spravidla asi 1 - 2 minúty z každej strany v závislosti od hrúbky. Buďte ostražití, pretože sa môžu pomerne rýchlo zmeniť zo zlatistých na spálené!
Hranolčeky vyberte z oleja pomocou dierkovanej lyžice a položte ich na kuchynský papier, aby sa z nich odsal prebytočný olej.
Hranolky podávajte horúce, ozdobené lístkami čerstvej mäty a obľúbeným dipom. Zistila som, že sa výborne kombinujú s chladivým a pikantným tzatziki alebo pikantným dipom.