REKLAMA
Chrumkavé pečené kuracie stehná na kyslej kapuste
Jednoduché a chrumkavé pečené kuracie stehná v rúre.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 700 g kuracích stehien
- 400 g kyslej kapusty bez nálevu
- 150 ml bieleho vína
- 3 pl kečup
- 10 g maslo
- 100 g údená slanina
- soľ
- mleté čierne korenie
- 3 pl rastlinného oleja
- 1 ČJ cesnaku v prášku (nemusí byť)
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Hodinu pred pečením si zmiešame v mise kyslú kapustu, víno a kečup. Necháme postáť hodinu
2. Krok
Po hodine zapneme rúru na 180 stupňov. Očistíme, umyjeme a osušíme kuracie stehná. Zapekaciu misu vymastíme maslom
3. Krok
Na dno zapekacej misy uložíme kapustu, na to poukladáme kuracie stehná, ktoré posypeme soľou, mletým čiernym korením a práškovým cesnakom
4. Krok
Kurča ešte potrieme olejom a namasírujeme do neho koreniny. Zasypeme slaninkou a dáme zapekať na 1 hodinu, alebo kým už mäso nie je upečené (keby sa kurča začínalo páliť, stačí ho zakryť alobalom)
5. Krok
Vhodnou prílohou sú pečené zemiaky