Čokoládový koláč s arašidovým maslom
Predstavujeme lahodný, nepečený čokoládový koláč s arašidovým maslom, ktorý sa hodí ku poobednej káve alebo čaju.
Ingrediencie
- 1 pack Sušienky
- 1⁄2 pohár maslo rozpustené
- 1 pohár Práškového cukru
- 1 pohár arašidového masla
- 1⁄2 čajová lyžička Vanilkového extraktu
- štipka soli
- 1 pohár Polosladkých čokoládových lupienkov
- 3 pl Mlieka
Najnovšie letáky
Postup
Najprv vymastite 9-palcovú formu na pečenie a odložte ju bokom.
Vo veľkej miske zmiešajte omrvinky a rozpustené maslo. Túto zmes natlačte na dno pripravenej misy a vytvorte pevnú základnú vrstvu.
V inej miske zmiešajte práškový cukor, arašidové maslo, vanilkový extrakt a soľ, kým sa dobre nespoja.
Zmes arašidového masla rozotrite na sušienkovú kôrku v miske a uistite sa, že je rovnomerne rozotrená.
V malej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry rozpustite čokoládové lupienky s mliekom a každých 20 sekúnd premiešajte, aby sa čokoláda nepripálila.
Po roztopení a uhladení čokoládovú zmes rozotrite na vrstvu arašidového masla.
Misku uložte do chladničky aspoň na hodinu, alebo kým sa vrstvy nezrazia.
Po vychladnutí ho nechajte mierne zmäknúť na izbovú teplotu. Nakrájajte ich na štvorce a arašidové plátky sú pripravené na podávanie.