REKLAMA

Cuketové halušky s bryndzovou omáčkou

Táto ľahšia verzia klasických halušiek je nielen chutná, ale aj plná vitamínov a minerálov. Navyše, cuketové halušky sú rýchle a jednoduché na prípravu, čo z nich robí ideálny obed či večeru pre celú rodinu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 900 g cukety Pridané do
  • 300 g smotanového syra Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 250 g polohrubej alebo hladkej múky Pridané do
  • 125 g bryndze Pridané do
  • 200 g kyslej smotany Pridané do
  • 100 g údeného tofu Pridané do
  • čerstvá pažítka Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Cuketu umyjeme a nastrúhame najemno ako na klasické halušky. Vložíme do cedníka a necháme 10-15 minút odkvapkať.

2. Krok

Bryndzu premiešame s kyslou smotanou.

3. Krok

Tofu nakrájame na menšie kocky a opečieme na lyžici oleja do chrumkava.

4. Krok

Z cukety jemne vytlačíme zvyšnú tekutinu a preložíme do misky. Pridáme vajce, osolíme, okoreníme a postupne prisypávame múku. Vymiešame hustejšie cesto.

5. Krok

Vriacu vodu osolíme a pomocou haluškovača hádžeme do vody malé halušky. Najskôr vyskúšame na kúsku cesta, ak sa po vhodení do vody nerozvarí, cesto je pripravené, ak nie, pridáme ešte múku. Halušky po vyplávaní na hladinu ešte 1 minútu povaríme a scedíme. Zľahka premyjeme vodou a necháme odkvapkať.

6. Krok

Rozdelíme na taniere, prelejeme bryndzovou omáčkou a posypeme opečeným tofu. Ozdobíme a dochutíme pažítkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4816 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Raňajky

1469 receptov

Mascarpone

340 receptov

Večera

4536 receptov

Dezert

3706 receptov