REKLAMA
Cuketové rizoto
Cuketové rizoto plné chuti a vône, ktoré je ideálnou voľbou pre letné večere.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks cuketa
- 200 g ryža
- 50 g parmezán
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks cesnak
- 11⁄2 l zeleninový vývar
- 2 pl olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Cuketu umyjeme, odstránime konce a pokrájame na kocky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na panvici na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme cesnak a ryžu. Všetko spolu chvíľu opražíme.
3. Krok
Potom prilejeme vývar a varíme na miernom ohni, kým ryža neabsorbuje všetku tekutinu. Počas varenia ryžu príležitostne premiešame.
4. Krok
Keď je ryža takmer uvarená, pridáme pokrájanú cuketu a varíme ešte 10 minút, kým cuketa nie je mäkká.
5. Krok
Nakoniec pridáme nastrúhaný parmezán a rizoto poriadne premiešame, aby sa syr roztavil.