REKLAMA
Cuketový tatarák
Patríte medzi milovníkov tataráku? A skúšali ste už bezmäsitý tatarák? Len pár ingrediencií, skvelý opečený chlebík k tomu a perfektný cuketový tatarák je na svete.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 kus cuketa
- 3 strúčiky cesnak
- 1 kus červená cibuľa
- 2 čajová lyžička dijonská horčica
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
- 2 polievková lyžica sójovej omáčky
- 2 polievková lyžica kečup
- mleté čierne korenie
- mletá sladká paprika
- pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
40 min.
1. Krok
Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle, osolíme a necháme 10 minút postáť.
2. Krok
Cuketu scedíme a vyžmýkame, aby sme sa zbavili prebytočnej vody.
3. Krok
Na panvici rozohrejeme trochu oleja, na ktorom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu.
4. Krok
Pridáme mletú sladkú papriku a minútku opražíme.
5. Krok
Do panvice dáme cuketu spolu s horčicou, kečupom a sójovou omáčkou a varíme za občasného miešania 7-8 minút.
6. Krok
Na záver pridáme prelisované strúčiky cesnaku, okoreníme a podľa chuti dosolíme a necháme ešte 2-3 minútky povariť.
7. Krok
Hotový cuketový tatarák podávame na opečenom celozrnnom chlebíku posypaný pažítkou.