REKLAMA
Cviklové pirohy

Cviklové pirohy

Tradičné slovenské pirohy pozná asi každý slovák. No čo tak si túto klasiku trochu ozvláštniť a pripraviť trochu inak.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2

Suroviny

  • 150 g cviklové pýre uvarená a rozmixovaná cvikla Pridané do
  • 150 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 1 pl olivový olej Pridané do
  • soľ mleté čierne korenie Pridané do

Náplň

  • bryndza Pridané do
  • jemný tvaroh kyslá smotana Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme plnkou z bryndze a jemného tvarohu. Pracujeme s formičkou na pirohy, ak nemáme formičku, jednoducho preložíme na polovicu a popritláčame vidličkou, aby plnka nevytiekla.

2. Krok

Pripravené pirohy dáme do vriacej vody a počkáme kým vyplávajú na povrch. Následne ich opečieme na panvici.

3. Krok

Ja som pripravila na vrch ešte omáčku z cottage cheese a syrečkov.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov