REKLAMA
Cviklové pirohy
Tradičné slovenské pirohy pozná asi každý slovák. No čo tak si túto klasiku trochu ozvláštniť a pripraviť trochu inak.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
Suroviny
- 150 g cviklové pýre uvarená a rozmixovaná cvikla
- 150 g hladká špaldová múka
- 1 pl olivový olej
- soľ mleté čierne korenie
Náplň
- bryndza
- jemný tvaroh kyslá smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrajujeme kruhy, ktoré naplníme plnkou z bryndze a jemného tvarohu. Pracujeme s formičkou na pirohy, ak nemáme formičku, jednoducho preložíme na polovicu a popritláčame vidličkou, aby plnka nevytiekla.
2. Krok
Pripravené pirohy dáme do vriacej vody a počkáme kým vyplávajú na povrch. Následne ich opečieme na panvici.
3. Krok
Ja som pripravila na vrch ešte omáčku z cottage cheese a syrečkov.