Cviklové rizoto
Krémové rizoto je skvelou voľbou na rýchly bezmäsitý obed. A ak už aj máte chuť na mäsko, pokojne k nemu pridajte plátok grilovaného kuracieho.
Ingrediencie
- 210 g ryža Arborio
- 1 pl olivový olej
- 1 kus Cibuľa
- 50 ml suché biele víno
- 550 ml voda vývar
- 220 g uvarená cvikla
- 50 g syr parmezán alebo iný tvrdý syr
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu nakrájame na drobno. Na panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu a miešame dozlatista. Následne pridáme ryžu a chvíľku pomiešame. Podlejeme vínom, zamiešame a podlejeme vodou/ vývarom (cca 150ml).
Za občasného miešania varíme ryžu. Priebežne podlievame vodou alebo vývarom. Keď už minieme všetku vodu, miešame. Ryža by mala byť polomäkká.
Cviklu rozmixujeme ponorným mixérom. Cviklové pyré primiešame k ryži.
Syr nastrúhame a taktiež pridáme do panvice. Všetko spolu premiešame.
Ak potrebujeme dochutíme soľou a korením. Rizoto je hotové, keď je ryža mäkká. Ak je to potrebné, pridáme vývaru alebo vody viac. Rizoto podávame najlepšie ihneď.