REKLAMA
Demikát - tradičná bryndzová polievka
Krémová bryndzová polievka, alebo iným názvom Demikát. Existuje viacero spôsobov na jeho prípravu. Recept na túto tradičnú rýchlu bryndzovú polievku musíte určite vyskúšať ! :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 pl bravčová masť
- 1 lyžička červená mletá paprika
- 1 Cibuľa
- 6 stredných zemiakov
- 100 g bryndza
- 200 ml šľahačka
- soľ
- majoránka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Na masti si opražíme na malé kúsky nakrájanú cibuľu.
2. Krok
Spravíme paprikový základ pridaním mletej sladkej červenej papriky a hneď aj zalejeme vodou.
3. Krok
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme a okoreníme. Varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
4. Krok
Bryndzu si zmiešame so šľahačkou a vylejeme do hrnca. Necháme chvíľu povariť.
5. Krok
Na záver ochutíme polievku majoránkou a ak je potrebné aj dosolíme.
6. Krok
Ak preferujete krémové polievky, demikát rozmixujeme tyčovým mixérom.
7. Krok
Dobrú chuť.