REKLAMA
Zdroj: pixabay
Domáca bezlepková knedľa
Výborná knedľa bez lepku s ľanom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 180 g pečivo bezlepkové
- 60 g maslo
- 200 ml mlieko
- 2 ks vajce
- soľ
- 40 g pohánková múka
- 40 g ryžová múka
- 40 g bezlepková múka
- 1⁄2 bal prášok kypriaci do pečiva
- vňať petržlenová
- voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bezlepkové pečivo si nakrájame na malé kocky. Prelejeme ich roztopeným maslom.
2. Krok
V druhej miske zatiaľ vymiešame mlieko so žĺtkami a prelejeme ním pečivo.
3. Krok
Pridáme soľ a postupne zapracujeme všetky múky spolu s práškom do pečiva. Nasekáme čerstvú petržlenovú vňať.
4. Krok
Z bielkov si vyšľaháme sneh a ten opatrne vpracujeme do cesta. Vytvarujeme guličky, ktoré uvaríme v osolenej vode. Varíme ich 15 minút.