REKLAMA
Zdroj: Canva
Domáca horúca čokoláda
Pripravte si počas chladných dní najlepšiu horúcu čokoládu. Dozdobiť ju môžete šľahačkou a čokoládovými hoblinkami.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 200 ml šľahačka
- 300 ml mlieko
- 100 g čokoláda horká
- 2 ks vanilkový cukor
- kakao
- šľahačka
- čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k nej jednu polievkovú lyžicu mlieka a smotany. Premiešame a vypneme sporák.
2. Krok
V druhom hrnci zohrejeme zvyšné mlieko a smotanu, pridáme k ním vanilkový cukor a kakaou.
3. Krok
Následne k horúcemu mlieku so smotanou prilejeme roztopenú čokoládu a privedieme k varu. Stále miešame. Servírovať môžeme so šľahačkou posypanom čokoládovými hoblinami.