REKLAMA
Domáca jablková žemľovka
Rýchla jablková žemľovka z rožkov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 10 ks rožky
- 5 ks vajcia
- 1 l mlieko
- 1 kg jablko
- 250 g cukor krupicový
- 1 ks maslo
- 1 bal. cukor vanilkový
- strúhanka
- 5 polievková lyžica práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Rožky si nakrájame na plátky a namočíme ich do zmesi rozšľahaných žĺtok s mliekom a vanilkovým cukrom.
2. Krok
Pekáč si vytrieme maslom a posypeme strúhankou. Očistíme si jablká a nakrájame ich na plátky, ktoré pocukrujeme.
3. Krok
Na dno pekáča vrstvíme striedavo rožteky namočené v mlieku a jablká. Posledná vrstva sú rožteky. Na ne nakrájeme maslo na plátky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov. Keď je žemľovka jemne ružová vyberieme ju.
4. Krok
Na vrch žemľovky dáme sneh, ktorý sme si vyšľahali z bielkov a práškového cukru. Žemľovku vrátime do rúry a zapečieme ju, tak aby nám sneh jemne zhnedol.