Zdroj: Pixabay
Domáca plnená tortilla s kuracím mäsom
Doma pripravená tortila s kuracím mäsom.
Ingrediencie
Na cesto
- 600 g hladká múka
- 1 čl soľ
- 120 ml olivového oleja
- 120 ml voda
- 1 lyžičku kypriaceho prášku
Mäso
- 400 g kuracie prsia
- 2 pl olivový olej
- 1 bal gyros korenie
Na dochutenie
- tatarka
- zelenina
- bylinky
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cesta. Všetky prísady si vložíme do robota a vymiešame cesto. malo by byť hladké a pružné aby sa nám s ním dobre pracovalo.
Cesto si zabalíme do fólie a necháme asi 15 minút postáť. zaťiaľ si pripravíme mäso. Nakrájame si ho na malé rezančeky. Pridáme olivový olej a gyros korenie. Premiešame a necháme marinovať.
Keď si cesto odpočinulo, rozdelíme ho na 10 rovnakých častí. každú časť na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme. Opekáme na rozohriatej suchej panvici z každej strany do zlata.
Mäso si sprudka orestujeme na panvici asi 10 minút aby bolo hotové ale nie vysušené.
Na tortilu su naložíme mäso a môžeme dochutiť podľa našej chuti, tatarkou, zeleninou, čerstvými bylinkami alebo citrónovou šťavou.