Zdroj: Facebook - Varenie je radosť.
Domáca sekaná
Ostali Vám staré rožky a neviete čo s nimi? Premeňte ich na šťavnatú sekanú plnenú vajíčkom, uhorkou, paprikou a párkom.
Ingrediencie
Suroviny
- 1 kg bravčové pliecko
- 100 g strúhanka
- 3 ks väčšie vajíčko
- 2 ks Cibuľa
- 2 ks starý rožok
- 6 ks uvarené vajíčka
- 4 ks pikantná párka
- 1 dcl mlieko
- 1 Lyžice majoránka
- 1 Lyžice vegeta
- 8 ks cesnak
- 1 lyžička mleté čierne korenie
- 1 lyžička mletá sladká paprika
- nasekaná petržlenová vňať
- sterilizovaná uhorka
Na obalenie
- múka
Na podliatie
- 400 ml voda
Omáčka
- Solamyl
- voda
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
Postup
Cesnak, cibuľu a pliecko zomelieme.
V mise zmiešame narezané a v mlieku namočené žemle, mleté suroviny s ostatnými ingredienciami - okrem vajec uvarených na tvrdo, párkov a uhoriek. Rukou všetko dobre premiešame.
Na podložke navrstvíme polovicu zmesi. Do pásu poukladáme vajíčka, uhorky a párky.
Zakryjeme to druhou polovicou zmesi a vyformujeme do tvaru valca, okolo ktorého nasypeme hladkú múku a opatrne sekanú v tej múke vyvaľkáme.
Následne ju prenesieme do dobre vymasteného pekáča. Okolo nej nalejeme vodu a zakryjeme ju alobalom. Takto pripravenú sekanú pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 60 minút.
Po hodine alobal odložíme a dopekáme ešte 30 minút.
Po upečení sekanú vyberieme z pekáča a z výpeku, ktorý nám ostal urobíme omáčku. Pridáme do neho vodu, privedieme k varu a zahustíme buď múkou alebo solamylom.