REKLAMA
Zdroj: FB: Dnes varím a zajtra pečiem
Domáca studenina
Domáca studenica, kočenina, kočonina, kočoňa či huspenina? Je jedno ako to kto volá, dôležité je ako chutí :D Môže sa pripraviť so zeleninou alebo bez nej.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 1 ks huspeninový balíček bravčové koleno koža a nohy
- 3 ks bobkový list
- celé čierne korenie
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
240 min.
1. Krok
Na prípravu domácej studeniny budeme potrebovať veľký hrniec, do ktorého vložíme suroviny z huspeninového balíčka.
2. Krok
Zalejeme ich vodou, pridáme soľ, bobkový list a korenie.
3. Krok
Všetko spolu varíme približne 3 až 4 hodiny na miernom ohni, tak aby to len jemne bublalo.
4. Krok
Potom mäso vyberieme a oberieme ho od kostí.
5. Krok
Mäso uložíme do misiek, kde tiež pridáme prúžok kože.
6. Krok
Vývar scedíme a necháme opäť zovrieť.
7. Krok
Nalejeme ho do misiek a necháme vychladnúť. Domáca studenina stuhne a dáme ju do chladničky. Podávať ju môžeme s cibuľou.