REKLAMA

Zdroj: FB: Dnes varím a zajtra pečiem

Domáca studenina

Domáca studenica, kočenina, kočonina, kočoňa či huspenina? Je jedno ako to kto volá, dôležité je ako chutí :D Môže sa pripraviť so zeleninou alebo bez nej.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 1 ks huspeninový balíček bravčové koleno koža a nohy Pridané do
  • 3 ks bobkový list Pridané do
  • celé čierne korenie Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Na prípravu domácej studeniny budeme potrebovať veľký hrniec, do ktorého vložíme suroviny z huspeninového balíčka.

2. Krok

Zalejeme ich vodou, pridáme soľ, bobkový list a korenie.

3. Krok

Všetko spolu varíme približne 3 až 4 hodiny na miernom ohni, tak aby to len jemne bublalo.

4. Krok

Potom mäso vyberieme a oberieme ho od kostí.

5. Krok

Mäso uložíme do misiek, kde tiež pridáme prúžok kože.

6. Krok

Vývar scedíme a necháme opäť zovrieť.

7. Krok

Nalejeme ho do misiek a necháme vychladnúť. Domáca studenina stuhne a dáme ju do chladničky. Podávať ju môžeme s cibuľou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3781 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1511 receptov