Zdroj: FB: DOMÁCE- FAJNOVÉ JEDLÁ
Domáce bratislavské pliecko
Bratislavske pliecko recpt na skvelú úpravu bravčového pliecka. Klasická omáčka.
Ingrediencie
- 1 kg pliecko bravčové
- 200 g Cibuľa
- 50 g pretlak paradajkový
- 80 g mrkva
- 80 g zeler
- 40 g hrášok sterilizovaný
- 80 g hladká múka
- 500 ml mlieko
- 100 ml šľahačka
- soľ
- olej slnečnicový
- voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Pliecko vcelku si dobre umyjeme a posolíme z každej strany. Mäso potom zprudka opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Vyberieme si ho zatiaľ na bok.
Na výpeku po mäsa si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do hneda. Pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou.
K základu pridáme mäso a dusíme do mäkka. Podľa potreby dolievame vodu aby bolo mäso do trištvrte ponorené. Zatiaľ si nachystáme mrkvu, zeler, ktoré nakrájame na malinké kocky.
Keď je mäso hotové vyberieme ho. Omáčku teraz dorobíme. V mlieku su rozmiešame múku, tak aby sme nemali hridky a dolejeme do šťavy po mäse. Prevaríme. Pridáme nakrájanú zeleninu. Spolu prevaríme asi 20 minút.
Na záver už len podľa potreby dosolíme, pridáme hrášok a nalejeme smotanu. Mäso si nakrájame na plátky a môžeme podávať. Hodí sa k tomu knedľa ale aj cestoviny.