Zdroj: Facebook - Zákusky - koláčiky a dobré jedlo.
Domáce dobošové rezy
Ku vianočným sviatkom neodmysliteľne patria Dobošove rezy. Vyskúšajte ich podľa tohoto receptu na Dobošove rezy od babky.
Ingrediencie
Cesto
- 20 pl kryštálový cukor
- 20 pl polohrubá múka
- 5 pl voda
- 151⁄2 ks vajce
Plnka
- 5 pl polohrubá múka
- 100 g čokoládová poleva
- 500 ml mlieko
- 500 g maslo
- 100 g kakao
- 1 ks vanilkový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Na prípravu Dobošových rezov potrebujeme 5 plátov. Každý pečieme zvlášť.
Najprv oddelíme žĺtka od bielok. V miske vyšľaháme 3 bielky s 4PL kryštálovým cukrom.
Potom pridáme žĺtka, 4 PL múky, štipku prášku do pečiva a 1 PL vody. Takýmto spôsobom upečieme 5 plátov. Pečieme ich na papieri na pečenie.
Plnka V miske vymiešame múku s 200 ml mliekom. Na sporák dáme variť zvyšných 300 ml mlieka a keď zovrie tak do neho vylejeme múkovú zmes. Pridáme vanilkový cukor a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
V druhej miske vymiešame maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutú kašu a kakao. Všetko spolu poriadne vyšľaháme na hladký krém.
Plnku rozdelíme na 4 časti + trochu plnky necháme na povrch koláča. Koláč vrstvíme špôsobom plát - plnka - plát - plnka - plát - plnka - plát - plnka - plát. Poriadne zaťažíme a necháme aspoň 2 hodiny odpočívať.
Potom potrieme vrch koláča zvyšnou plnkou a olejeme čokoládovou polevou.