Zdroj: FB - Varenie je radosť.
Domáce lečo s klobásou
Domáci recept na fantastické čerstvé lečo s vajcom a klobásou
Ingrediencie
- 4 ks zelená paprika
- 5 ks paradajka
- 2 ks Cibuľa
- 2 klobásy
- 2 pl bravčovej masti
- 8 ks vajce
- soľ
- mleté čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Papriky umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie rezančeky.
Paradajky narežeme do kríža a obvaríme vo vriacej vode, kvôli lepšiemu šúpaniu.
Potom paradajky vyberieme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Klobásu tiež nakrájame na kocky.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno. Na masti si ju orestujeme do sklovita, pridáme nakrájané papriky a restujeme ich cca 10 minút.
K paprike pridáme klobásu, ktorú chvíľu opekáme, bude tiež chutnejšia. Všetko robíme za stáleho miešania.
Keď je klobása jemne opečená, pridáme aj pripravené nakrájané paradajky zbavené šupky. Paradajky nemusíte lúpať, ale bez šupky je lečo lepšie.
Lečo ešte restujeme približne 10 minút, voda z paradajok za odparí. Potom pridáme vajcia, ktoré si necháme vyzrážať za stáleho miešania.
Domáce čerstvé lečo ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Ešte teplé ho podávame s čerstvým chlebom, pečivom, môžeme pridať čerstvé bylinky.
Dobrú chuť.