Domáce Meatballs
Recept na výborné domáce meatballs - mäsové guľky s hríbovou smotanovou omáčkou.
Ingrediencie
- 200 g mleté hovädzie mäso
- 25 g vaječné bielka
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 1 ks plátok sendvičového chleba
- 5 g petržlen
- 1⁄4 kl čili prášok
- 1⁄2 kl paprika
- 9 g želatína
- 2 ks Cibuľa
- 50 g cmar
- 100 g voda
- 2 g kukuričný škrob
- 5 g zeleninový bujón v prášku
- 1 ks trojuholník taveného syra
- soľ a korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešame cmar so želatínou a dobre ju premiešame.
Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame na drobno. Sendvičový chlieb nakrájame na plátky.
V miske zmiešame mleté mäso s cibuľou, pažítkou, sendvičom, bielkom, pretlačeným cesnakom, soľou, korením, chili prášku, červenou paprikou a cmarovou zmesou.
Zdroj: Youtube
Rukami poriadne zmes premiešame a prstami z nej vytvarujeme malé mäsové guľky, ktoré pečieme v predhriatej rúre na 180°C zhruba 20 minút. Čas pečenia záleží od veľkosti guliek.
Zdroj: Youtube
Medzitým ako sa mäsové guľky pečú si pripravíme hríbovú omáčku. Šampiňóny nakrájame na malé kúsky, cesnak a cibuľu nakrájame na drobno.
Zdroj: Youtube
V pohári zmiešame vodu s kukuričným škrobom.
Nakrájané šampiňony orestujeme na panvici. Podlejeme ich vodou a niekoľko minút za občasného miešania pražíme. Potom pridáme trochu oleja, nakrájanej cibuľky a cesnak.
Zdroj: Youtube
Na záver omáčku zahustíme pripravenou vodou s kukuričným škrobom a taveným syrom.
Zdroj: Youtube