REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/oi5u1YH2oTgr0-2t2uEo/0d4e2bb62015603520126f0a0fe938.jpeg)
Domáce rožky
Viete si predstaviť sobotne ráno bez rožkov? Vyskúšajte tento neodolateľný recept a pochutnajte si na chutných rožkoch :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 30 g cukor
- 125 ml mlieko
- 140 ml voda
- 20 g droždie
- 40 g maslo
- 11 g soľ
- 500 g preosiata hladká múka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
Z vody, mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Po 10 minútach pridáme zvyšné suroviny a miesime ďalších 5 minút. Necháme kysnúť približne pol hodinu. Cesto si rozdelíme na 6 rovnakých kusov, ktoré tvarujeme do tvaru rožkov . Necháme 15 minút podkysnúť a pred pečením potrieme vajíčkom. Pečieme 15 minút pri 190 stupňoch.