Domáce slivkové knedle
Rýchly recept na slivkové gule
Ingrediencie
- 250 g zemiakov uvarených v šupke
- soľ
- 1 vajce
- polohrubú múku
- 500 g sušené slivky
- 150 g jemnej strúhanky
- 2 pl kryštálový cukor
- 4 pl maslo
Najnovšie letáky
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle a dáme na dosku. Jemne osolíme, v strede urobíme jamku, vyklepneme do nej vajce a premiešame. Za stáleho miešania pridávame toľko múky, až sa cesto prestane lepiť na ruky.
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm. Pokrájame na štvorčeky a na každý uložíme odkôstkovanú slivku. Štvorčeky dobre uzavrieme a vytvarujeme do tvaru guľky. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a postupne vkladáme guľky. Keď vyplávajú na povrch, varíme ich ešte 5 až 8 minút. Pomocou dierovanej varechy guľky vyberieme. Vložíme ich do misy a polejeme polovicou roztopeného masla a premiešame.
Na zvyšnom masle opražíme strúhanku s cukrom, posypeme na guľky. Pred podávaním môžeme ešte posypať práškovým cukrom.