REKLAMA

Zdroj: ingermarthe from Getty Images

Domáce víno

Recept na výrobu lahodného domáceho vína z hrozna.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20
  • 30 kg hrozno Pridané do
  • 7 kg cukor Pridané do
  • vínne kvasinky Pridané do
  • voda Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Najprv si pripravte hrozno - to znamená, že ho umyte a odstráňte stopky.

2. Krok

Potom hrozno rozdrvte - môžete to urobiť ručne alebo pomocou špeciálneho drviča hrozna.

3. Krok

Rozdrvené hrozno po niekoľkých hodinách priamo kvasí, k čomu prispievajú kvasinky. Do hrozna pridajte kvasnice.

4. Krok

Spolu s kvasnicami pridajte cukor - množstvo závisí od sladkosti hrozna a preferencií, ja osobne pridávam asi 7 kg cukru.

5. Krok

Celú zmes hrozna, cukru a kvasiniek prelejte do fermentačnej nádoby (ideálne sklenenej alebo z nehrdzavejúcej ocele) a nechajte ju na teplom a pokojnom mieste.

6. Krok

Každých niekoľko dní alebo aspoň raz týždenne skontrolujte priebeh kvasenia. Sledujte najmä penu na povrchu, ktorá zodpovedá procesu kvasenia.

7. Krok

Po ukončení kvasenia (približne 1 - 2 týždne) nechajte víno ešte mesiac vyzrievať. Po uplynutí tejto doby víno preceďte a dajte ho do suda na ďalšie zrenie.

8. Krok

Po dozrievaní (ktoré môže trvať 4-5 mesiacov) môžete otvoriť prvú fľašu a vychutnať si výsledok svojej práce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov