REKLAMA
Domáce zavarané marhule
Zavárané marhule, typická letná aktivita pri nadbytku ovocia :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- marhule
- kryštálový cukor
- kyselina citrónová
- Pomôcka na konzervovanie Dr.Oetker
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Marhule si umyjeme, odkôstkujeme a prekrojíme na polovice. Ponoríme ich do vody s trochou kyseliny citrónovej aby nezhnedli.
2. Krok
Poháre na zaváranie si umyjeme poriadne v horúcej vode a vysušíme.
3. Krok
Do pohárov naukladáme na tesno marhule. Zasypeme 3 PL cukru, dolejeme studenou vodou, pridáme trochu pomôcky na zaváranie. Poháre zatvoríme poriadne viečkom.
4. Krok
Sterilizujeme ich v hrnci od bodu varu asi 15 - 20 minút pri 80 stupňoch. Po vybratí ich otočíme hore dnom. Zakryjeme ich dekou a necháme ich pod ňou vychladnúť.
5. Krok
Viečko musí byť pevné, nesmie pri dotyku puknúť, vtedy vieme, že marhule sú zavarené dobre.