REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/r7_wdOXN3vUbGhrj-C1v/589a631354c6d31472da173fa53e17.jpeg)
Domáce zemiakové šúlance
Výborné zemiakové šúlance, ktoré si môžete pripraviť buď z makom alebo grankom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 700 g zemiak
- 300 g polohrubá múka
- 150 g mletý mak
- 100 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 2 ks vajce
- štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošupíme a postrúhame na jemno.
2. Krok
Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a dáme variť.
3. Krok
V miske vypracujeme nelepivé cesto na šúlance zo zemiakov, múky, vajíčok a soli.
4. Krok
Z cesta tvarujeme valčeky, ktoré jemne pomúčime.
5. Krok
Šúlance vložíme do vriacej vody a chvíľu varíme.
6. Krok
Hotové zemiakové šúlance polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať s makom, ktorý sme zmiešali s cukrom prípadne s grankom.