REKLAMA

Domáce zemiakové šúlance

Výborné zemiakové šúlance, ktoré si môžete pripraviť buď z makom alebo grankom.

REKLAMA
Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Recept nájdeš v tomto článku

Najlepšie slovenské jedlá – Viac ako 30 overených receptov na obed aj večeru

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 150 g mletý mak Pridané do
  • 100 g maslo Pridané do
  • 50 g práškový cukor Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
REKLAMA

Postup

35 min.
1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupe a po vychladnutí ich ošupíme a postrúhame na jemno.

2. Krok

Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a dáme variť.

3. Krok

V miske vypracujeme nelepivé cesto na šúlance zo zemiakov, múky, vajíčok a soli.

4. Krok

Z cesta tvarujeme valčeky, ktoré jemne pomúčime.

5. Krok

Šúlance vložíme do vriacej vody a chvíľu varíme.

6. Krok

Hotové zemiakové šúlance polejeme roztopeným maslom a môžeme podávať s makom, ktorý sme zmiešali s cukrom prípadne s grankom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov