REKLAMA
Domáci hummus
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 200 g cícer ribeira sk
- 1 strúčiky cesnaku
- citrónová šťava
- trochu drvenej rasce
- 1 pl olivový olej
- 2 pl tahini sezamová pasta
- 1 kl soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
25 min.
1. Krok
Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme.
2. Krok
Dáme do hrnca, zalejeme vodou a varíme asi hodinu. Uvarený cícer scedíme a vodu z neho zachytíme. Necháme ho trochu vychladnúť.
3. Krok
Následne ho dáme do mixéra , pridáme strúčik cesnaku, soľ ,drvenú rascu a dobre rozmixujeme.
4. Krok
Pridáme citrónovú šťavu podľa chuti ( pridala som 1 PL), olivový olej, zachytenú cícerovú vodu (100-150 ml) a mixujeme ďalej.
5. Krok
Na záver ešte dodáme tahini , všetko spolu dobre premiešame a podľa potreby dochutíme.
6. Krok
Pri servírovaní môžme posypať červenou paprikou, popríoade chilli papričkami a pokvapkáme olivovým olejom.