Domáci klasický cheesecake
Pripravte si doma tento klasický cheesecake so smotanovým syrom a čučoriedkami. Poznáme pečené a nepečené cheesecaky. Konkrétne tento je sa pečie.
Ingrediencie
Suroviny
- 200 g maslové sušienky
- 120 g nesolené maslo
Tvarohová plnka
- 500 g smotanový syr cream cheese
- 2 pl múka
- 1 pl vanilková esencia
- 1⁄2 šálky kyslá smotana
- 2 šálky kryštálový cukor
- 3 ks vajce
- 250 g čučoriedka
- citrónová kôra
Čučoriedková poleva
- 375 g čučoriedka
- 2 pl citrónová šťava
- 1⁄2 šálky cukor
- 1⁄2 kl vanilková esencia
- 2 kl kukuričný škrob
- 2 pl voda
Najnovšie letáky
Postup
Maslové sušienky rozmixujeme na jemno.
Zdroj: Youtube
Keksy pohárom poriadne utlačíme na formu, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Boky trochu zvýšime.
Zdroj: Youtube
Plnka V miske vyšľaháme smotanový syr.
Zdroj: Youtube
K syru pridáme vanilkový extrakt, citrónovú kôru, cukor a kyslú smotanu.
Zdroj: Youtube
Po vyšľahaní do zmesi pridáme vajíčka.
Na záver vareškou primiešame čučoriedky.
Pripravenú čučuriedkovú plnku nalejeme na cesto a cheesecake dáme piecť na 160°C približne 70 minút.
Po upečení ho necháme vychladnúť - aspoň 4 hodiny.
Čučoriedková poleva Do hrnca nasypeme polovicu čučoriedok, cukor, citrónovú šťavu, vanilkový extrakt. Zmesi varíme 5 minút a pridáme k nej kukuričný škrob a druhú polovicu čučoriedok.
Vrch cheesecake polejeme čučoriedkovou polevou a môžeme servírovať.