Zdroj: Freepik
Domáci krémový uhorkový dressing
Osviežujúca uhorka sa mieša s pikantným octom a aromatickými bylinkami, tento uhorkový dresing vyžaruje zdravie a pôžitok.
Ingrediencie
- 1 Anglická uhorka
- 1⁄2 pohár Obyčajný grécky jogurt
- 2 pl čerstvý kôpor, nasekaný
- 2 pl Biely vínny ocot
- 1 stručik Cesnak, mletý
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 polievková lyžica olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Začnite olúpaním uhorky. S dlhoročnou praxou odporúčam používať škrabku na zeleninu, aby ste dosiahli čo najhladšie a najjednotnejšie prúžky.
Po ošúpaní uhorku najemno nastrúhajte a vložte ju do stredne veľkej misy.
Do misky pridajte pol pohára gréckeho jogurtu. V priebehu rokov som zistila, že grécky jogurt dodáva pikantnú chuť, ktorá je neprekonateľná, ale ak dávate prednosť bohatšej, krémovejšej chuti, pokojne ho vymeňte za kyslú smotanu.
Teraz primiešajte čerstvo nasekaný kôpor, biely vínny ocot a pretlačený cesnak. Nepotrebujete dresing z obchodu s prísadami, táto zdravšia verzia s čerstvými bylinkami predstavuje domácu kuchyňu v tom najlepšom svetle!
V tomto bode si prispôsobte dresing na uhorky. Pridajte soľ a korenie podľa svojich predstáv. Soľ spočiatku nepreháňajte, pridávajte postupne a ochutnávajte, pretože slanosť sa môže časom zintenzívniť.
Vmiešajte lyžicu olivového oleja. Vďaka tomu získa dresing hodvábne lesklý povrch a obohatí chuťový profil, čím sa dresing stane ešte príjemnejším.
Uhorkový dresing je takmer hotový. Nechajte ho hodinu odstáť v chladničke, aby sa chute spojili. Hoci sa často s týmto krokom ponáhľam, keď mám málo času, nechať dresing odpočívať je naozaj rozdiel.
Pred podávaním ju naposledy dobre premiešajte a vychutnajte si domáci uhorkový dresing!