REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáci levanduľový sirup
Zdravý a osviežujúci sirup z levandule, ideálny na horúce leto.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 2 l voda
- 40 levanduľa
- 50 listov mäta
- 2 ks citrón
- 1 kg hnedý cukor
- 1 čl kysilina ascorbová kopcovitá
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv si dáme prevariť vodu a necháme ju úplne vychladnúť.
2. Krok
Levanduľu aj mätu si opláchneme pod vodou a necháme odkvapkať. Kvety levandule aj listy mäty si odtrhneme zo stoniek a pridáme do prevarenej a vychladnutej vody. Pridáme šťavu z citróna. Zakryté necháme lúhovať najlepšie 24 hodín v chlade.
3. Krok
Vylúhovanú vodu s bylinkami si precedíme cez sitko. Nalejeme do hrnca. Prisypeme cukor a kyselinu askorbovú a v momente ako dosiahne sirup 75 stupňov, oheň úplne znížime a necháme povariť 3 minúty.
4. Krok
Naplníme do dobre umytých a odkvapkaných fliaš. Takto pripravený sirup vám vydrží v chladnejšej špajze, pivnici alebo chladničke rok.