REKLAMA
Zdroj: Canva
Domáci ríbezľový lekvár
Domáci hustý ríbezľový lekvár ako od babičky
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- cukor
- ríbezle
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Ríbezliam odstránime stonky, bobuľky dáme do hrnca.
2. Krok
Začneme ich na ohni pomaly rozvárať. Občas premiešame. Po asi pol hodine pustia šťavu.
3. Krok
Zmes prepasírujeme cez sitko, aby zadržalo všetky šupy a zrniečka.
4. Krok
Lekvár dáme späť na oheň – na každý liter získanej šťavy dáme 1 kg cukru.
5. Krok
Povaríme už len 10 minút. Mala by sa začať robiť cestička.
6. Krok
Fľaštičky naplníme, uzatvoríme, prevrátime hore dnom na 5 minút, dáme do teplého dunctu (obalené utierkami, resp. uterákmi) a necháme vychladnúť.