REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáci zeleninovy boršč
Zeleninový boršč recept.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g cvikla
- 4 pl paradajkový pretlak
- 2 ks Cibuľa
- 4 pl olej
- 1 ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 3 zemiak
- 1⁄4 Hlavy kapusta
- 3 ks bobkové listy
- 2 strúčiky cesnak
- soľ
- korenie čierne mleté
- kyslá smotana
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Do hrnca na polievku dáme olej a na oleji orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno.
2. Krok
Pridáme mrkvu, petržlen a kapustu nakrájanú na rezančeky. Spolu chvíľku premiešame. Pridáme paradajkový pretlak a bobkový list.
3. Krok
Zalejeme vodou a varíme. Posolíme a pokoreníme. Po 15 minútach varenia pridáme očistené a nakrájané zemiaky a cvikľu.
4. Krok
Keď je zelenina mäkká do polievky prelisujeme cesnak a podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Podávame s kyslou smotanou.