REKLAMA
Zdroj: Tatiana_Didenko from Getty Images
Dusené hovädzie mäso
Dusené hovädzie mäso, ktorého príprava trvá síce dlhšie ale výsledok stojí za to!
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 kg hovädzieho mäsa
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržleny
- 1 ks Cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 pl oleja
- soľ a korenie
- bobkový list
- nové korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Mäso si nakrájajte na väčšie kúsky. Potom ho v poriadne rozohriatej panvici na oleji z oboch strán osmažíme do zlatista. Z mojej skúsenosti je dôležité mäso iba krátko opekať, aby zostalo šťavnaté.
2. Krok
Cibuľu, mrkvu, petržlen nakrájajte na kúsky a pridajte k mäsu. Do tejto zmesi pridajte pretlačený cesnak, bobkový list, soľ a korenie. Potom všetko premiešajte.
3. Krok
Potom prilejte vodu tak, aby mäso bolo úplne zakryté. Varíme ho na miernom ohni asi 1,5 hodiny. Počas varenia mäso občas premiešajte a podľa potreby pridajte vodu.
4. Krok
Keď je mäso mäkké a omáčka je dostatočne hustá, je jedlo hotové.