Dusené hovädzie s tagliatele
Chutné pomaly dusené mäsko s kopou zeleniny, vhodné na sýty obed alebo večeru.
Ingrediencie
- 1000 g hovädzie zadné
- 300 g údená slanina
- 300 g hliva alebo šampiňóny
- 1 kus zeler
- 5 kusov paradajka
- 5 kusov mrkva
- na posyp petržlen
- olivový olej
- korenie na hovädzie
- soľ
- 500 ml paradajkový pretlak
- 1000 ml zeleninový bujón
- 200 ml červené víno
- 1 Cibuľa
- mletá paprika - sladká
Najnovšie letáky
Postup
Rozdelíme si mäso na 5 - 6 väčších kusov, ktoré nasolíme a okoreníme, pridáme do hrnca, v ktorom sme nechali zohriať olivový olej a necháme mäso zatiahnuť z každej strany, aby sa vytvorila kôrka.
Zatiaľ si na druhú panvicu pridáme na kocky nakrájanú slaninku, po pár minútach pridáme na slaninku nakrájaný zeler na kocky, pokiaľ treba, pridáme trochu olivového oleja.
Do prvého hrnca s mäsom teraz pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, počkáme minútku, kým bude sklovitá a pridáme na väčšie kocky nakrájanú mrkvu, huby a paradajky.
Do prvého hrnca pridáme obsah z druhej panvice, zamiešame a pridáme koreniny podlá chuti. Zalejeme vývarom.
Po chvíľke pridáme paradajkové pyré, dobre premiešame a dolejeme červeným vínom. Zakryjeme pokrievkou a na malom ohni varíme hodinu a pol až dve.
Ku koncu varenia si pripravíme ideálne vrúbkované tagliatele, ktoré v osolenej vode varíme zhruba 7 minút.
Keď je mäso s omáčkou pripravené, vyberieme mäso a natrháme na jemné kúsky, ktoré vložíme do novej panvice a zalejeme omáčkou, pridáme cestoviny. Dobre premiešame aby sa omáčka vpila do cestovín a necháme minútku odležať.
Servírujeme s kúskami natrhanej petržlenovej vňate. Dobrú chuť.